mariak

Ett stort jäkla misstag

Förstår faktiskt inte att jag ens skriver det här, för det är så förbannat, urbota, jäkla puckat – men tyvärr är det sant. Jag har tagit min ägglossningsspruta för tidigt. Jag vet att det inte säger så mycket för någon som inte är insatt, men den här sprutan ska tas exakt 36h innan äggplock. Punkt.

Så ja, från att jag var lite halvpapp redan över att äggplock blev satt till torsdag (fre hade vart det bästa men den där jäkla fotbollen är ju som vanligt vår kompis på den här ivf-resan och med att få till det rent schemamässigt). Hurusom, torsdag ville kliniken (jag ville lö och dr D sm jag hade kontakt med tyckte också tors var lite för tidigt) men anyway, det är nu kliniken som bestämmer och dom ville då att vi skulle plocka i övermorgon.

Instruktionerna var lätta och tydliga; dubbeldos av min vanliga hormonspruta för att få blåsorna att växa extra, och så äl-sputan kl 23:30. Prick. För att sen 36h senare plocka ut ett gäng (förhoppningsvis) mogna ägg. Nu sitter jag här, så less och trött på allt och utan att faktiskt veta någonting. Nånstans ikväll under allt organiserande med att fixa barnvakt, hundvakt, vikarie till jobbet och bara den vanliga ruschen som uppstår här hemma när man har en treårstrotsig tjej, tajma med middag och hundprom och sprutor – så ja – jag gömmer mig. Jag har hjärnan på halvfart (eller dubbelfart snarare) och jag tar allt på en gång. Även äl-sprutan. För att sekunden efter inse mitt misstag, men då är det ju redan där, insprutat i magen. Oåterkalleligt.

 

 

Uppdaterar när jag haft kontakt med kliniken imorrn, men nu suger det bara med allt vad heter ivf och att aldrig få den där bebin. FAN

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats