mariak

MORSDAG

Morsdag. Min tredje. Och även min sista (troligtvis) med bara Vilma som blomplockare. (Eller ja, nu ska jag väl inte ha alltför storslagna förväntningar på buketter från lillasyster a’la 5-månaders blomplockande-bebbe, men ändå, ni vet.) Vilma hade plockat en jättefin vårbukett och så hade hon även planterat en blomma och målat en kruka på dagis (den har då burits runt från gömställe till gömställe dagligen sedan den kom hem, givetvis under stort hemlighetsmakeri och oupptäckbart smygande). Därtill hade hon fem pärlplattor, vilka valdes i stunden men givetvis var lika fina för det.
Krisu överraskade med en ny telefon till sin ”oi, var det där min telefon som åkte ner i golvet/stenplattorna/asfalten?”-fru. Han hade även köpt till ett tjockt fodral som man stänger PLUS en skyddsplatta i hård plast som limmades på skärmen, och så frågade han sådär extra gulligt och snällt (men som man vet att ju egentligen är ett hot) om jag kunde tänka mig att försöka få den här att hålla liiite längre än dom andra.

En bortskämd morsdagsmorgon med andra ord! Sen hade vi finbrunch med mamma/mommo och så spenderades resten av dagen med en tur ut till leklandet och sen grillning här hemma.

Annars så har jag haft ett par dagar med lite dålig magkänsla i dubbel bemärkelse. Eller ja, jag har helt enkelt haft en dålig känsla/oro över hela bebisgrejen, och det rör ju min mage då. Inget som har hänt, snarare tvärtom om så har jag känt mig ovanligt på topp, men det är väl en del i sig som gör mig lite tveksam i sinnet; borde jag inte ha ont nu? Såklart hade jag ju sedan även Krisu att lyssna efter hjärtljud, och ja, jag vet, man ska inte ha för stora förväntningar på hemmalyssnande med en toapeppersrulle, men ändå, det hade ju vart väldigt, väldigt fint om han hade kikat upp där han låg med rullen mot örat i ett ”jag hör hjärtat älskling” – leende. (Nu kan jag ju till lillasysters fördel tillägga att han 1. gav sig tid att lyssna i ca 7,5 sekunder och 2. placerade rullen på fiffi (antar att han tyckte det verkade naturligt att det var där hon bor), så ja, jag bröt inte ihop totalt i alla fall.)
Senare samma kväll lyssnade även J men inget då heller, så jag hoppas ju att det är pappersrullen det felar på och inte hjärtljuden.

 

Och apropå det – fyra futtiga (men j ä t t e l å n g a) dagar kvar till RUL! Wiii, jag tänker ju mest ändå att allt ska vara bra och det ska bli så himla knäppt och fint och stort att få se henne. <3 <3 <3 Vill bara att allt ska vara bra; hjärtljud, normalstor, allt som det ska och en megalång cervix på mig till på det.

 

Hoppas ni haft en fin helg! Att ni blivit firade om ni är mammor och även firat egna mammor. Det är ju ett sjujäkla jobb man förväntas göra som mother rakt ut sagt, och oftast gäller det 24/7 utan att någon ens funderar på semestrar, helgtillägg eller nåt som OB. Men så är det ju också så, att trots otacksamma ”kunder” och långa dagar (och nätter) så gör man det, och man tänker ju absolut oftast att man aldrig någonsin skulle byta (bra arbetsmoral gällande mamma.anställning får man ju tycka). Vill bara säga att det är helt OK att tycka att det är tungt eller jobbigt eller att man behöver en mammasemester ibland, Det gör ju en inte sämre för det liksom, snarare bara lite normal. 🙂 Så heja er alla mammor! <3

Natti natti och ha en fin start på veckan!

 

Prinsessan för ett år sen – sovstilen består – men vad gör man inte för sina små. 😀

 

 

IMG_5066

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats