mariak

Torsdag

Idag gick jag och speglade magen lite mellan lökhackandet och färsbrynandet. (Nu låter det lite som att det här var en enstaka händelse, men ni kan snarare se det som en del i mina vardagssysslor: vakna – borsta tänder – kolla magen i höger profil – kolla magen i vänster profil – gå ner och fixa frukost – kolla magen i hallspeglarna – klä på sig – kolla magen i höger profil – framifrån – OCH SÅ VIDARE. Ja, ni fattar.)

Hur som helst, idag när jag står där då, med sidan till och granskar min bula, så märker jag att Vilma kommit och ställt sig bakom mig för att följa min speglingsprocedur

– Tittar du på din stora mage, mamma? frågan hon med glada ögon

Och jag ler och säger att jo, det gör jag nog. Och tänker hur fint det är att hon är så stor att hon förstår sånt som inte ens blir sagt. Och att hon bara är så jäkla gullig.

– Speglar du din stora rumpa också? fortsätter hon, lika glatt

 

 

 

Annars har jag idag varit på mitt första psykologbesök någonsin! Var då när jag blev sjukskriven ytterligare två veckor och kände mig som ett litet orolig nervvrak som jag själv tog upp det med läkaren och hon då skrev en samtalsremiss. (Är egentligen en KBT-terapeut tror jag.) Hursomhelst så var det jättebra! Jag känner ju inte riktigt samma panik-oro längre, och innan besöket så funderade jag på om det skulle bli konstigt att gå och prata med någon då jag ju inte har något som jag på det sättet mår dåligt över (känner ju mig snarare tvärtom väldigt ofta otroligt tacksam och bortskämd över hur bra vi har det) men ja – det var verkligen jättebra. Kommer även få träffa henne igen, och upplägget blir att hon ska hjälpa mig med lite ”verktyg” för att bättre kunna hantera oro. Sedan ska vi också fokuserar på hur jag kan ta hand om mig själv rent hälsomässigt under den här graviditeten då jag ju är långt ifrån motionerande just nu. Tror verkligen att det blir toppen, och bara att få prata med en utomstående – och ju då få berätta allt man vart med om – är nog bra för mig. Har vart intensiva år, så att få gå igenom det i lugn och ro kan nog vara nyttigt. (Kan inte förstå hur jag inte gjort det här tidigare, men det borde ju egentligen ingå när man köper en ivf-behandling tänker jag, att man även skulle få träffa någon som behandlade ens insida.)

Nu är det fotboll som väntar! Jag har precis ätit ett halvt paket grädde till kvällsmål (ett megasug efter citronmousse som blev en misslyckad sörja bestående av vispad grädde utrört med citronsaft och äggula – no further questions på den nej –  men in gick det dock ändå, hehe),. Nu är jag ju dock mätt och belåten så det heter duga. 😀

Ha en fin kväll. Puss!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats