mariak

Glad blivande storasyster

Jag har glömt att berätta att vi bokat vår vintersemester! Det är egentligen en överraskningsresa för mina svärföräldrar som fyller jämnt i sommar, och Krisus syskon plus deras hälfter kommer också att följa med. Från början var tanken ett betydligt mer avlägset resmål, men sen när jag blev gravid så kände jag att gud nej, det här går inte. Alls. Jag vill inte flyga x antal timmar och sitta på någon liten avlägsen stekhet ö utan vaccinationer eller vår skandinaviska (ybertrygga) sjukvård inom räckhåll. Krisu tyckte först att jag var onödig och att gällande min oro för just värmen så ”har den ju nyss legat i 37 gradigt vatten i typ nio månader så den är ju redan van”. (Haha man kan ju inte annat än älska honom. <3)
Men ja, efter ett tag så insåg väl även K att det inte skulle fungera med en 1,5 månads bebbe och en sån resa,, och det kändes även trist att jag inte skulle kunna följa med, så vi gjorde en totalvändning, fick med syskonen på tåget och är nu bokade till LAPPLAND! 😀 Jag tror att det blir minst lika bra, och framförallt är jag övertygad om att hans föräldrar lägger mer uppskattning vid att få göra en resa med oss alla än vart själva resmålet sen är ställt.

Hursomhelst. Vi hade sagt med K att vi skulle passa på och köpa skidkläder nu på vinterrean som är och därför passade jag på nu i Åbo. Och ja, hem kom jag med ett par skidbyxor. Jättejättenöjd och dom är superfina. Det faktum att dom inte går fast i midjan och att dessa ska på 1,5 månader efter att jag fått barn är det som att min ”jag har alltid haft samma storlek”-hjärna inte vill ta in, utan glatt mannekängade jag dem för Krisu här hemma sen (och såg till att tröjan hängde ner för gylfen som inte gick fast, allt behöver man faktiskt inte delge sin partner, haha).

 

Vi har förresten berättat om bebisen för Vilma. Det var en väldigt fin stund för oss och man kan väl säga att hon blev en mycket lycklig liten flicka, (Det var som att hon inte kunde kontrollera sina känslor, eller kanske inte visste hur hon skulle hantera dem, så när hon förstod att det var en bebis påväg – till henne – så var det som om hela hon lyste upp och hon blev helt tyst för att sen slänga sig på golvet och börja skratta helt okontrollerat.) Och ja, sen ringde hon till alla sina viktiga och berättade att hon skulle få en lillasyster. Och var världens stoltaste. <3
Vi har ju då även fått namnförslag levererade från fröken, och det är (wait fot it, waaaait for it) E l s a som gäller! (Skulle nu Elsa inte gå så har hon även ett backup alternativ: Anna.) Vi har faktiskt redan ett starkt alternativ (tyvärr inget av Frozen-namnen då) som hänger med sen namnlistan till Vilma och jag känner att det troligtvis blir det. Är dock så länge kvar så låter det vila lite.

 

Långfredag hörni! Var ju inte helt lätt när jag skulle förklara för V varför det är en röd dag och vad vi riktigt ”firar”. Blev som inte bättre ju mer jag trasslade in mig med Jesus och kors heller, speciellt då jag ju inte är helt troende men ändå inte vill förminska det på något sätt. Hon vet vad död innebär (det har kommit väldigt naturligt i och med gamlamommo som vi ibland går och vinkar till där uppe i himlen och Janne-hunden som dog) men ja, jag kunde ju ha valt en annan väg än själva korsfästande insåg jag snäppet för sent. Nå, jag anser väl att så länge man pratar om saker på ett bra sätt finns det egentligen inget man inte kan prata med barn om, det gäller bara att förklara och låta dem fråga alla tusen frågor. (Och förenkla det som blir för svårt.)

 

Glad inledning på påsken hörni! Hoppas ni får en lugn och fin fredag. <3

 

 

I den här stugan ska jag då sitta och amma nästa jul! Kunde inte bli mer stillsamt och bra, och sällan har ju Finland känts som ett så perfekt resmål. Med lite tur kommer tomten också. 🙂

 

rukamökkit

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats